Защо Ние Може Да Хърка

SnoreBlock къде да купя, SnoreBlock нежелани ефекти, SnoreBlock резултати, jakie ¶rodki na chrapanie

SnoreBlock работа, къде да се купи, цена, отзиви

Хъркане-това е на пръв поглед невинна болест, се тълкува обикновено като само акустичен дефект. Вложки на носа, хъркане имат свойства, близки до клипси. Сила, действаща върху подложка налягане и стимулира процеса на доставка на въздух в дихателните пътища, мек и естествен начин задържа вибрацията на мекото небце и мъжец по време на вдишване.

При жените заболяването по-често се появява след менопаузата. Появата на синдрома на обструктивна сънна допринася за затлъстяването, и особено голям обиколката на врата. Мастната тъкан odkładająca на шията щипки гърлото и намалява неговата светлина, като допринася за появата на bezdechów. Риск увеличават също: изкривяване на носната преграда и инвалидизиращи заболявания на проходимостта на носните ходове, хипертрофия палатинални сливиците и анатомични аномалии в структурата на черепа са много (например, малка и обърната долна челюст).

По време на сън се случва намаляване на напрежението на мускулите на мекото небце, мъжец, езика и задната стена на фаринкса. Степента на развитието им води до смущения (хъркане) и периодично липса на въздушния поток (сънна апнея) през горните дихателни пътища, независимо от поведението на дихателни движения на гръдния кош.

Премахване на лоши навици. Никотинът, който се съдържа в цигарите дразни гърлото, предизвиква подуване ¶luzówki и причините± леглото ¶въжета в трахеята и ларинкса. В голяма степен тя пречи на изхода на въздуха от белите дробове. Също така си струва да се откажат от алкохол поне 2 часа преди лягане, тъй като той причинява утончать го¶ni езика и фаринкса. Също ¶средства, хипнотици и расслабляйся±ce май± последствия.

Хъркане-това е доста странно заболяване. Теоретично, не се отнася за лица, chrapiącej, само współpartnera. Нима не чуваш ли, по време на сън тази странна мелодия, но вече човек, който след това не може да заспи, той има голям проблем. От друга страна обаче, именно, човек chrapiąca има повече причини за безпокойство, тъй като това, което някой “силен” по време на сън, може да означава проблем със здравето.

Понякога твърде ярки, Майка на Дева също се опитва да подреди стаята на други членове на семейството и в главите на спътници на живота. Когато стигне до нея, че не трябва да се хранят сиськой целия свят – на хората, флората и фауната – възстановява спокойствието на духа си и започва да живее живота си.

SnoreBlock странични ефекти

– Колебания на мекото небце по време на дишане, за да±ce хъркането се случва само по време на сън. Нощ,±, или по време на сън, на вкус е толкова апатичен, че я поставя на въздействието на дишане. Тъкани на небцето, сливиците и обратно±cy език zapadaj±, и дори s± wci±gane по време на вдишване в zwężaj±н на формата на фуния на дихателните пътища в рамките на дъното на гърлото. Това води до факта, че±осъдят апнея в резултат на механична обструкция на дихателните пътища на дихателните пътища. А ти,±гу на деня или по време на възбуда тя се втвърди, че не може да бъде изключено, или±смущения хъркане, – добавя д-р Аркадий Кастелян с ¦widnickiej клиника КОР-LAR-MED.

Всички симптоми не трябва да± има, разбира се, да се гарантира, че се наблюдава при един пациент. Техните ilo¶ae и тежестта се увеличава с увеличаване продължителността на заболяването. Трябва да се уверите, водят също bezdechów без други симптоми, вече е достатъчно, за да±продължаващ основание за извършване на изследвания в посока на обструктивна сънна апнея.

В рамките на първите две години от живота може да се случи прекъсване на дишането, особено по време на сън. Няма обаче от какво да се притеснявате, ако bezdechy продължават не по-дълго от 10 секунди и не се появяват по-често, отколкото 5-10 пъти на час. Ако сте забелязали, че по-често се срещат и по-дълго, непременно се консултирайте с вашия лекар.

Колко струва ,

SnoreBlock противопоказания

Ако обаче хъркането се присъединяват епизоди на апнея, необходимо за провеждане на диагностика, причини за хъркане и сънна, и ако е възможно, да се започне подходящо лечение. Опасност от сънна подсказва, предизвикани от не niedotleniania на организма и постоянното събуждане на болния. Това се отразява на това, как неговото психическо състояние, така и на натиска на тялото и рискове, свързани с рецидивирующего апнея, например, нарушение на ритъма или коронарните епизоди.

Според учени от British Lung Foundation в рамките на 365 дни, сред анкетираните хора, до 39,4% губи всяка вечер, средно за 1.5 часа сън. Това ви дава 23 дни в рамките на една година. Сред изследваната група 2,5 хиляди души от chrapiącej на човека редовно се събужда през нощта 41,2% от жените и 24,6% от мъжете.

SnoreBlock, цената в аптеката

Проблемът засяга не само “chrapacza”, но и неговия партньор, който всяка вечер трябва да издържат на противообществените прояви на шумове. Нощни rykowisko може успешно да се върна. Според 21% от Поляците хъркането засяга влошаване на отношенията във връзката. Още една nieprzespana заради хъркане на човек на вечер, често подтиква жените към скъпо драстични мерки. В началото на това разделяне на леглата, като се избягва да спи с мъж в една стая. Този вид решение, определено не допринася за по-тясно партньорство. Напротив, оказва влияние върху влошаване на качеството на живот, както и от сексуално насилие. Понякога хъркането на партньора, за да стане толкова досадно, че създава постоянни кавги, спорове и недоразумения, а от тук вече само стъпка до раздяла.

Това е малко инвазивна и бескровный процедура се извършва в амбулаторни условия. С помощта на bipolarnej електрода, се постига уникален ефект коагулация при ниски температури (около 80°C) вълни с висока честота точно ustalanym област. Процедура – след предварителна местна упойка на мекото небце – е, в случай на повторно въвеждане в тях специални дюзи и изоставянето на няколко секунди.

Преди лягане си струва да се отворят за няколко минути на прозореца, за да проникнали в спалнята свеж въздух. През зимата въздухът в къщата е прекалено суха от използването на централното отопление, което засилва симптомите на хъркане. Затова си струва да се излъчва всеки ден, спалнята или стаята, в която спим. Някои хора използват овлажнители на въздуха, тъй като влажен въздух предотвратява изсушаване на лигавиците в гърлото и появата на мании звуци.

Ако предишния експеримент нас не е убеден, в наличност е още независими тестове на действие на годежни пръстени SnoreNoMore проведени в програмата Сделка от Dud”. Интересно е приложен видео започва с информация: Запис само за вътрешна употреба. Не може да се излъчи, да демонстрира публично, нито се използват като доказателство в съда”.

Хъркането може, например, на лице, с изкривена носна преграда на носа, удължен мекото небце, увеличение на migdałkami, упитанным език или други аномалия в структурата на дихателните пътища. По-често “дават концерти в нощта” хора с наднормено тегло, chorujący на гипертензию, но също така може да улесни това пиене на по-голямо количество алкохол.

SnoreBlock къде и как да поръчате

Хъркане, най-вероятно Сте се свързва с uciążliwymi звуци, които не дават да спи като човек, chrapiącej, както и онази, която разделя с нея легло. Можете да преди, обаче, да се определи. Хъркането има много причини, но най-често се дължи на неправилно стил на живот. Преди да решите за среща с вашия лекар, вырежи ситуации, в които се появява хъркане. CzAsami малка промяна в живота може да се окаже ефективен.

SnoreBlock мнения на клиенти

Друг фактор, който заслужава да се премахне затлъстяването Odkładająca на мастна тъкан в областта на врата и намалява напрежението в мускулите, имат значително въздействие върху развитието или тежестта на хъркането. Здравословна диета и активен начин на живот, трябва да ви помогне да намалите наднорменото тегло.

– За диагностика на синдрома на bezdechów е способен, се прилага проучване polisomnografem. Регистрира запис на промяна на±о п параметри на организма по време на сън. Въз основа На този запис лекуващ лекар може да определи¶лн някакви нарушения, за да± проблеми на пациента. Квалификация за изследвания предхожда интервю, благодарение на което един специалист може да вземете съответните сензори служи±ce за запис (¶посочените параметри, обяснява д-р Аркадий Кастелян.

SnoreBlock дозировка

Хъркането се отнася за почти 50 на сто. хората ‒ както на жените, така и мъжете. Често се засилва с напредване на възрастта, или когато ние напълняването. Нощни pochrapywanie се отразява не само на човека, спи с нас, но и на нас самите. Нарушава спокоен сън, тялото ни не може да се възстанови напълно, и ние се събудя сутрин да бъдете лишени от сън.

Проблемът с хъркането е изключително опасен за бременни жени. Те могат да се почувстват по-честите усложнения по време на третия триместър (основно, еклампсия, както и артериална хипертония). Жените, страдащи от хъркане, и имат повече шанс за раждането на бебе с ниско тегло, и в лоша физическа форма.

Witamumieszczanie реклама на вашия домейн на форума е платена и е насочена към проблема с chrapaniem, е описано 5 начина да се отървете от хъркането и съществува на пазара ефективен продукт за спам-това е внимателно подбрани смес от билки и естествени ензими, което го прави организмът сам се отървава от блокиране на дишането секрет от гърлото и, който затегнете ги отоци. Гърлото се изчиства, изчезва неприятен звук от хъркане, и тялото най-накрая започва да бъде напълно dotleniony.

По време на дишането, тялото не получава кислород и човек започва да се задъхва за въздух. Драматичен борба дишане води до внезапното събуждане на болния, който често дори не знае, че току-що спря да диша. Bezdechy също може да доведе до патология на сърцето и мозъка, заболявания на сърдечно-съдовата система (повишаване на кръвното налягане, исхемична болест на сърцето, аритмия), хипоксия на тъканите, а също така и намаляване на либидото.

SnoreBlock коментари по форумите

Тенис топката зашити на гърба на пижамата ще попречи на съня на гърба – при всеки завой на гърба твърд предмет, подсъзнателно ще ви принуди да промените позицията. За да се поддържа правилната позиция на ваша страна и можете да използвате възглавница или навита на руло одеяло, разположени под гърба си.

Тези симптоми ефект niewyspania и хипоксия на организма, че в продължение на дълъг период от време може да доведе до нарушаване на работата на сърдечно-съдовата или нервната система. Доказано е, че хората с bezdechem сънливо повече изложени на риск от инсулти, инфаркти, диабет и хипертония.

Все още можете да използвате тапи за уши за уши, всъщност, нищо не се чува, аз съм прилагала пътуване±c за по-дълги маршрути с автобус през нощта да спи и не чувам хъркане, нито магистрала хронометър и лулу. Трябва wybróbować различни възможности¶. Във всяка аптека има няколко различни ¶мерки хъркане с тапи plastrowymi на носа, вкл±ръка, трябва да проверите всичко, което е-това определено ще помогне.

Намаляване на теглото може да се предотврати хъркане, обаче, не е правило, защото много слаби хора се оплаква от тази да се притеснява заболявания. Ако сте започнали да хърка веднага след przybraniu тегло, губят излишни килограми би трябвало да реши проблема. Увеличение на мастната тъкан в областта на шията оказва натиск върху вътрешните стени на гърлото, се намалява диаметърът му е, че води до хъркане.

Хирургия на ларинкса метод elektrochirurgii (Celon): е въвеждането в небето електроди и привличане към електрокаутеризация при темп. 90-100 ° C. в Резултат на тази процедура е появата на белези, които водят до пълна неподвижност на небето. Това може да се свърже с elektrokoagulacją (obkurczeniem) małżowin носните ходове.


– Все по-често и по-често се говори за това, че хъркането е опасно, преди всичко, за човек, който пряко се отнася до – сутрин той се събужда уморен, главоболие, проблеми с паметта и концентрацията на вниманието, а през деня се случва, е, че той просто заспива, и в неподходящи и опасни обстоятелства, например по време на шофиране на кола. Освен това, хората, борещи се с тази болест често се наблюдава сънна, а при липса на лечение може да доведе до сърдечна недостатъчност, захарен диабет или дори за инсулт. Заслужава, обаче, да се обърне внимание и на това как този проблем може да повлияе на партньорка или партньор – ако една страна в резултат на силно хъркане, е нарушен и сън втората половина, – подчертава д-р мед. Marta Held-Ziółkowska, унг от Болницата Medicover.

Хъркането е много често срещан проблем, соприкасающуюся както на жените, така и мъжете, но много по-често возникающую на тези други. Наблюдава се зависимост, че много по-често, то възниква при хора в напреднала възраст. За това, да се мисли в борбата с този проблем, трябва първо да разберем нейния механизъм.

Много хора си задава въпроса – има ли лек за хъркането може да окаже някакво влияние върху намаляване на разпространението на проблема, Като повечето; въпреки това, голямата част от населението се бори с chrapaniem поставя преди всичко за домашни начини на промяна на позицията на съня (отказът от позиция “на ваша страна”), подмяна на възглавници или достоен проветряване спални. Това Не винаги е ефективни методи; тогава трябва да вземете лекарството на хъркането или други лекарства, които правят дъх. Как действат лекарствата от хъркането, На първо място хидратира и омекотява лигавицата, а също така повишават напрежението тъкани на фаринкса и usztywniają им. Засилване също се отнася и за небето; благодарение на това, че вибрациите, които предизвикват хъркане, значително са намалени или напълно премахнати.

Хъркането е силни шумове, възпроизводими по време на сън. Симптом за трудностите протичането на въздух през гърлото. По време на сън, мускулите на небцето себе си се отстранява, а гърлото подлежи на закриване. Диша и издиша въздуха започва да вибрира, което води до досадно явление акустично, т.е. на универсалния и на познатия на всички хъркане.

LAUP или Laser-Assisted хъркане лечение Uvulopalatoplasty в допълнение към somnoplasty взима парчета на мекото небце за намаляване на хъркането с помощта на лазери и сигнали на радиочестотите. Тези подобрени методи могат да се изискват допълнителни изследвания.


За това, за да се справим с тази болест, трябва да се покаже разбиране и сопереживанием, защото това е напълно в безсъзнание и независими от волята на човека chrapiącej. В повечето случаи ние можем да се противопостави на това заболяване, благодарение на промяната на начина на живот, както и осигуряване на подходящи условия на сън. Определено си заслужава да опитате, тъй като понякога дори една незначителна промяна може драстично да повлияе на качеството на съня – така е човек, chrapiącej, както и на партньора си.

SnoreBlock къде и как да купя

В съответствие с информацията, съдържаща се в официалния сайт – , действие е потвърдено научно, а финалната версия на лекарството било проведено върху група 220 доброволци, от които 86% са потвърдили отлични резултати. Това е много добър резултат, като средство за хъркането. При търсенето, аз също срещнах с много положителни коментари в мрежата по темата за този продукт.

SnoreBlock опит

Както вече е известно, Snoran Plus е популярен продукт, така че може да се получи и в други точки на продажби в интернет. Въпреки това, трябва да се съобразяват с факта, че това може да бъде фалшива. Атрактивен и много ниска цена трябва да бъде цената подозреваемой. Към това трябва да бъдат внимателни, това, което купувате.

Без да се консултира и ясни препоръки на лекар, не използвайте хапчета за сън, успокояване, przeciwalergicznych и т.н. Всички те действат расслабляюще на меките тъкани на шията и главата, което може да стимулира хъркане. Можете да опитате преди лягане zakroplić в носа билкови капки се продават в аптеките без рецепта. Те улесняват дишането и причиняват по-голямо насищане с кислород на организма. За съжаление, в много случаи се оказват малко ефективни, или изобщо niesuteczne. Освен това, ако вече работят, а след това в краткосрочен план. След няколко седмици хъркане се връща, независимо от това, вземаме билки, или не, и нашата борба с chrapaniem започва от началото.

При хора, snorers съдържанието на кислород в кръвта значително се намалява. ако при здрав човек е около 95%, човек chrapiącej може да падне дори до 70%. Това води до това, че след нощ, всички ние сме уморени, че ни боли глава и имаме проблеми с концентрацията на вниманието. По-долу са няколко изпитани съвета, какво да правя за да се отървете от хъркането.

В някои ситуации може да помогне на домашен начин на хъркането. Пригответе сок от моркови, ябълки, лимонов сок и корен от джинджифил. Освен това, не забравяйте, че хората, които имат проблеми с chrapaniem трябва да се избягва яденето преди лягане прекалено големи количества мляко, пържени храни, шоколад и алкохол.

По същия начин, когато ние аллергиками, особено такива, които се безпокойте прах. Обучение и ако не се лекува капе от носа, а по-късно хроничен синузит повърхността на алергични или общо подуване на стените на дихателните пътища, точно по същия начин допринася за хъркането като инфекция, с единствената разлика, че алергична обструкция на дихателните пътища, най-често трае малко по-дълго. Да Не се отхвърля така че алергия, нека да се лекува от нея, но не от себе си, но под надзора на алерголог.

Често се смеем с хора, които хъркат. Въпреки това, се оказва, че силно хъркане може да е знак за опасни за здравето. Аз също се засмя с това, че съпругът ми хърка, но, за съжаление, сега забелязах , че съпругът ми през нощта често спира дишането, така наречените апнея.

SnoreBlock съставки

Естествен лек лавандула – още едно растение, действащо успокоително, има антибактериални и nasennie. Това е аромат на билки характерна миризма, може да се използва по различни начини. Можете да добавите лавандула в чай или да се изсипва на билки за къпане преди лягане. Ароматно масло от лавандула има действието на седативни и дезинфектанти.SnoreBlock къде да купя, SnoreBlock нежелани ефекти, SnoreBlock резултати, dobre ¶rodki na chrapanie

В аптеки и дрогерии ние откриваме множество продукти, обещающих помощ в проблем на хъркането. За съжаление, според мнението на много хора, ние научаваме, че по-голямата част на лекарства се оказва неефективно. В случай на аларма Good Niter различен начин. Това е надежден продукт, който внимателно разработена, композиция от натурални съставки, има Ли ефективен лек за хъркането скъпо, Абсолютно не. Продукт поръчаме в много атрактивен изречение. По всяка вероятност, е цената, тъй като ние ще трябва да похарчите за покупка на Good Niter много малка, в лицето на резултата – за една спокойна и ефективно сън всяка нощ.

Десетки хиляди хора по целия свят през последните 50 години, са използвали метод Butejki (Buteyko), за да се справят с chrapaniem, bezdechem сън или безсъние. Обикновено се счита, че хъркането е причинено от твърде тесни авиокомпании. По-вероятно е обаче, обяснението, че хъркането възниква от комбинация от два фактора: запушване на носа и твърде голям дихателния обем.

По време на сън се отпуснете мускулите на мекото небце, а при укладывании на тялото върху гърба си, на езика отстъпва, устните се отварят и се случва стесняване на канала, носоглътката и гърлото. Това прави въздуха излиза по-трудно в белите дробове, причинява вибрация и колебание wiotkiej част на небето и мъжец, че предизвиква звуков ефект, който има хъркане, – обяснява д-р Михал Михалик, един audiologist с СМ MML.

Koblacja това е нов, безболезнен метод за лечение на хъркането. Използва технология за радио вълни и ниски температури. Процедурата отнема от 20 до 40 минути и се извършва с местна анестезия. В мекото небце, разрешение за ползване (няколко пъти една и съща край и той я остави там в продължение на няколко секунди.

По време на сън, най-вече, дишаме през носа. Ако количеството на кислород, доставляемого през носа, не е достатъчно, автоматично отваряне на устата. По време на сън тялото е отпуснато, което също се отнася до езика и други части на меките тъкани в областта на устата. Когато въздухът проправя път навън, в резултат на триене могат да се появят звуци, например, когато е отпуснато език пада назад към гърлото. В случай на жените хъркане-това е по-рядко явление, най-вероятно, защото женските хормони допринасят за това, че дори по време на сън мускулите на гърлото са по-обтегнати. Заедно с постигането на менопаузата, вследствие на свързани с него хормонални промени, тази ситуация се случва, въпреки промяната.

SnoreBlock отзиви

Или това е вредно ,

По данни на Европейската Комисия, на успение е причината 7% произшествия по европейските пътища като цяло и 17 % от смъртните случаи, както и полските пътища се случва всяка година над 500 аварии, причинени от заспиване на водача. През 2014 г. в такива катастрофи загинаха 77 души, засегнати 846.

Още един специалист, който се занимава с помощта на хората, болни OSA е д-р мед. Войчех Jernajczyk, психиатър и neurofizjolog клиничен, състоящ се от длъжността на Ръководител Завод Клинична Неврофизиология и Център за Медицина на Съня Института по Психиатрия и Неврология. Преминал редица обучения и курсове в областта на медицината на съня в известни западни клиники в Германия, САЩ и Великобритания. Се отнася до множество медицински асоциации, сред които можем да споменем Руското Общество по изучаване на Съня и European Sleep Research Society. Лекува нарушения на съня при хора в напреднала възраст, нарушение на ритъма на okołodobowego, както и безсъние и hipersomnie. За служителите на Института трябва също лекарство. мед. науки Александър Wierzbicka, невролог и neurofizjolog клиничен, специализирана в лечение на нарколепсия, parasomnii и синдром на неспокойните крака.

SnoreBlock колко бързо работи

SnoreBlock върши ли работа

Смъркането, издишване или задържане на дишането по време на сън wi±с почти всички симптоми на депресия, включително и с чувство за beznadziejno¶и поражения, – казва± авторите на изследването. Те добавиха, че са очаквали, че хората май±ce проблеми с дишането по време на сън¶wiadczaj± нарушения на съня, ¶pi± твърде много, или изпитват± умора и май± малко енергия, но няма други симптоми.

Snoreeze носи облекчение в 60% от случаите. Малко по-малко ефективни от SnoreBlock и по-малко ефективно, – трябва да го използвате съответно повече, за да се премахнат (изглаждане) явления, които предизвикват хъркане и сънна śródsenny. Продуктът, обаче, е напълно натурален и на практика са лишени от странични ефекти, може да се използва редовно. Доста добър, но, за съжаление, не е равен на следващата.

SnoreBlock снимки преди и след

SnoreBlock купи в аптеките

Безплатна доставка

В тази категория Ви очакват лекарства хъркане, които помагат за ефективно премахване на неприятни звуци, възпроизводими по време на сън. Ние препоръчваме спрей срещу хъркане, или не по-малко ефективни капки за хъркането. Те подобряват кръвоснабдяването на тъканите на фаринкса и небцето – достатъчно поръсва се с тях възглавница, пижама или вдишайте през носна кърпа, за да се получи съответния ефект.

SnoreBlock резултати

От различни проучвания на общественото мнение по отношение на стоматологично лечение показа, че Поляците по-често и по-склонни да се възползват от услугите на лекар-стоматолог в частния сектор, а не в рамките на обезщетения на Националния Фонд за Здравеопазването. Защо се получава така, Помолихме по време на сензор на улицата.

Пръстен akupresurową срещу хъркане ANTISNOR трябва да се носи на малкия пръст на лявата ръка по такъв начин, че да биологично активни точки в формата на буквата ” V ” са разположени на вътрешната страна на палеца, между костите на дланта на ръката си, и първият суставом на пръста си. Откритата част на пръстена трябва да бъде в горната част на палеца (виж фигура до).

Професор добавя, че апнея е доста лесно може да се открие и, разбира се, да се лекува. В някои случаи е необходимо оперативно лечение, а в други-най-доброто лекарство е обичайната загуба на тегло, защото затлъстяването се насърчава bezdechowi sennemu. Можете да използвате протеза на въздуха – устройство, което позволява на сън и предотвратява bezdechom.

Пациентът, при когото проучване на печатни потвърди obrturacyjny сънна śródsenny може в офиса на нашата фирма, също така има подходящи тъй наречените протеза на въздуха C-ПАП, благодарение на които по време на сън ще dotleniony, а сънят ще се случи без външна намеса.

Там, където няма видима причина за хъркането, това е, ако след диагнозата на лекаря – може да се справя сам. Понякога е достатъчно дори намаляване на телесното тегло, което ще позволи на nieuciskanie през врата на дихателните пътища. Не пийте алкохол преди лягане също работи, тъй като той предизвиква отпускане на мускулите на гърлото и езика и нарушава правилната работа на дихателния център, намиращ се в мозъка.

В този момент, когато родителите забележат у детето нарушения на дишането през нощта, трябва да се консултирате с вашия лекар, който ще ви помогне да се намери причината на заболяването. Струва си да се запознаете с набор от мултидисциплинарен подход от лекарите на Медицински Център MML.

SnoreBlock като се прилагат

В проучване, физически упражнения, вокални usprawniły и подсилва мускулите на гърлото и небцето, като в същото време ограничава хъркане, които, в резултат на това е станало по-рядко и по-тихи. Самият сън доброволци е по-дълбоко. При лица, които не извършват упражнения не се наблюдава никаква poprawy1.