Flebologia Козметична

Varysan къде да купя, Varysan нежелани ефекти, Varysan резултати, preparaty na żylaki odbytu

Varysan работа, къде да се купи, цена, отзиви

Операция на разширени вени на долните крайници метод strippingu това е класическа операция за хирургично отстраняване niewydolnych венозных куфари. Аналгезия е в прекъсване на нервите, отговарящи за провеждане на болка, но болният не губи съзнание, не intubowany. Обикновено, след провеждане на анестезия пациентът получава лекарства, хипнотици и успокоителни, след което изпада в зимен сън. В днешно време най-често срещаният тип анестезия жични е эпидуральная анестезия.Той позволява безболезнено да работим със запазване на съзнанието и способността да се движат крайниците.

3. Можете да избирате диета за отслабване, поддържане на тегло, наддаване на тегло, а освен това, можете да отстраните проблемите, свързани със запек, гастрит, диария, wzdęciami, атеросклероза, Тиреоидит, хипотиреоидизъм, артериална хипертония или остеопороза.

Varysan странични ефекти

Неинвазивни методи се свеждат до приемане на съответните позиции (свързани са и с ергономичност на работата), упражнения (свързани с така наречените помпа мускули) и масаж. В зависимост от тежестта на заболяването, те могат да имат превантивен характер, или да е елемент от лечението. Много е важно на всеки етап, така е подходящо медикаментозно лечение.


Тромбоэмболия (наричан по-възпаление на тромбозом на дълбоките вени или венозна). Когато застояла кръв във вените, се образуват тромбы. Кожата над тях се зачервява, болки и се появява оток. Ако това се отнася за повърхностна вена, трябва да се разтоварят на крака и в продължение на няколко седмици приемат противовъзпалителни лекарства. Когато такова състояние се разпространява в дълбока вена, в някакъв момент се стига до отделяне на кръвен съсирек от стената на съда. Съсирек, пътуващи заедно с кръвта, може да доведе, например, до блокада на белите дробове.

Понякога все още си струва да се вземе лекарства, които могат да ни помогнат в борбата с това недомоганием. Преди прилагането на лекарството не забравяйте винаги внимателно прочитане на листовки и в случай на съмнение или тревожни симптоми, като, например, продължителна болка в краката, запознайте се с вашия лекар, за да се избегне понякога опасни усложнения. При по-сложни промени żylakowych може да бъде полезно също така и носенето на специални чорапи или чорапогащи чорапи, но това трябва да се препоръча от лекар. Разширени вени на долните крайници се появяват по-често при жените, отколкото при мъжете, както и при хора с наднормено тегло. Към факторите, които допринасят за появата на разширени вени също се счита за венозен застой, който има място в резултат на дълги разходки или често пребиваване без движение, в седнало положение. Освен това, влияние на развитието им имат запек – повишено налягане в коремната кухина се предава на вените на краката.

Крем за разширени вени и съдови звездички, съдържаща див кестен доста добре работи, но само в случай на леки симптоми. В случай на сложни заболявания, трябва да се консултирате с лекар и да приемат по-комплексни добавки, по-добре богат състав – пише Кристина.

Varysan като се прилагат

Varysan продава в аптека

Varysan колко дълго работи

По време на посещението си струва да попитам, какви са методите на лечение на разширени болест, както консервативно, така и процесуални. Какви са показания и противопоказания за приложение на избрани методи, колко време трае лечение, престой в болница след евентуална операция. Жени, които имат разширени вени се случва семеен хотел, могат да повлияят на този въпрос в разговор с лекар ПОЗИ още преди началото на заболяването, в случай, че сте обременени, са рискови фактори. Тогава ще има възможност за намаляване на риска от развитие чрез приемането на съответните превенция.

След процедурата пациентът не unieruchamiany – може да се движи в съответствие с неговите възможности и в същия ден да се върне у дома. На краката се поставят специални бинтове и превръзки компресия. Пълно възстановяване на физическата работоспособност зависи от предразположеност на пациента, но, като правило, се случва през няколко дни.

Виена-това наистина е доста крехка структура, така че, когато в стената на този тип съда възниква малък дефект, всяко неестествено налягане може да доведе до неговото разширяване, и дори увреждане на венозных клапани. Риска от поява на изкривяване е живял по-дълго, например, за лица, чиято работа изисква намиране в изправено положение в продължение на дълго време, че дори и десет пъти увеличава натиска върху кръвоносните съдове.

Varysan противопоказания

Съвременната медицина отделя няколко метода на лечение на разширени вени. Първата от тях-това е лечението на компресия. Целта му: налягане на съществуващи разширени вени и намаляване на свързаните с тях заболявания, профилактика и лечение на усложнения на разширени болест (тромбофлебит на повърхностните вени, хронична венозна недостатъчност), за профилактика на развитието на разширени вени при бременни жени), облекчение за възстановяване след процедури склеротерапии и операции.

За съжаление, въпреки, че при повечето пациенти операцията носи добър ефект, рецидиви на разширени вени на долните крайници са доста често – може да достигне дори 50%. случаи. Във връзка с това много е важно да спазвате няколко основни правила, които трябва да се включат също така и за профилактика на хронична венозна недостатъчност.j.

Подобряване на здравето след процедурата лазерно премахване на разширени вени е значително по-кратък, отколкото след класическа операция за отстраняване на разширени вени. Хирургична операция за отстраняване на разширени вени е свързано с голям намеса в човешкото тяло. Възникват много по-големи натъртвания, контузии, възстановяване на организма, обикновено продължава по-дълго.

Има ли сигурен ,

Колко струва ,

Клапан във вените на повърхността ще се повреди, и тогава кръвта е в застой във виена, вместо да тече нагоре, към сърцето. Именно така се формира от разширени вени. Най-често това неприятно заболяване е генетично и преминава от поколение в поколение. Въпреки това, важно е също, да се хранят правилно (малко захар, много зеленчуци и плодове) и да не консумират алкохол в големи количества. Много важно физическо натоварване, дневната доза на движение, благодарение на което мускулите се свиват и бутане на кръвта от вените към сърцето. Седнало или изправено положение, режим на работа, осигуряване крак на крак, прехвърлен на бременността, затлъстяване, пушене, могат значително да повлияят върху появата на разширени вени.

Varysan съставки

Varysan негативни коментари от клиенти

Децата рядко имат хемороиди, но да седи в колата, в креслото пред телевизора, или на стол в офиса допринася за появата на заболявания hemoroidalnych. Удобство-това е началото на страданието. Така че проверете дали вече имате хемороиди. При хемороиди важно туризъм, гимнастика и плуване, тъй като представляват добра алтернатива. Системата е специално обучен упражнения, мазила и свещички ефективно помага в лечението и облекчава симптомите на хемороиди. С хемороиди може да се справи.

За много хора определено е ключов критерий за избор ще е цената на процедурата, затова трябва да попитате лекаря си, колко заседания са необходими, за да се излекува напълно разширени вени. Може в края на краищата се случи така, че процедурата, което е по-скъпо, и е по-ефективен и, в резултат ще се окаже, че изобщо не е процедура, за която ние ще платим повече.

Това е проблем за около половината от жените и 40%. мъжете в Полша. Хронична венозна недостатъчност – обикновено го наричат разширени вени – лечение , в екстремни случаи може да доведе дори до смърт. В Полша се появяват нови, нови методи на лечение на разширени вени, които не изискват хирургическа намеса и е безопасна за пациентите. Един от тях, са въведени и на Kujawach и Поморие, лечение на разширени вени пара. Проблемът е,че докато процедурата не се връщат OFZ.

Varysan коментари по форумите

Лазерна операция на разширени вени е процедура małinwazyjnym. Брой усложнения, по-малко, отколкото след традиционната операция. Ако прооперировали на пациента е много сложна болест żylakową може да остане след операция незабелязани żylak, може да възникнат след възпалителни задебеляване в подкожната тъкан или цветовия оттенък на кожата. Ако не Сте забелязали “некроза” на кожата, а след това, трябва да се обърнете към лекар, който ръководи операцията. Така, за собствената си сигурност и комфорт.

В Клиниката Флебологии-NASMED във Варшава за процедури лазерна затваряне на разширени вени ние използваме dwuzakresowego лазер от последно поколение на фирма Biolitec, сума от дължини на вълната 980 и 1470 мм, което използва техника bezbólową (PainLess). Най-модерната в света технология за лазерно вътресъдова наречена ELVeS (англ. endo laser vein system) Radial 2ring е най-безопасният и най-ефективен процедура лазерна на пазара, който осигурява висок комфорт на пациента по време на процедурата, и по време на pozabiegowym.

Процедурата не се препоръчва по време на бременност, кърмене, при пациенти с онкологични заболявания, с остра вирусна инфекция, инфекция с ХИВ, автоимунно заболяване. За процедури, които не са квалифицирани лица, които се прилагат иммунодепрессанты, които страдат от нарушаване на съсирването на кръвта и приемат лекарства продлевающие време на кървене (антикоагуланти).

Имайки предвид предимствата на този метод се предполага, че след няколко години тя ще се превърне в основен начин за лечение на недостатъчност на повърхностните вени в Полша. Други страни, като, например, в САЩ над 80% от лечение на разширени вени на долните крайници вече се провежда лазерни методи.

Varysan резултати

Заболявания на вените на долните крайници-това е проблем, който засяга много хора. Сигнал, че нещо може да се обърка с венами краката появата на краката си така нар. съдови звездички или черво siatkowatych. Както вече осезаемо симптом на заболяване на венозната появата на краката си, така нар. разширени, а след това има видими uwypukleń на кожата. Пренебрегването на тези синдроми може да бъде причина за сериозни усложнения, оказващи влияние върху целия ни организъм.

Процедурата се състои във въвеждане в лумена на разширени вени, така наречените гореща водна пара при температура прибл. 110°- 140°по Целзий. Разширени вени успешно ще затворени, без да се налага отстраняване. В момента това е най-модерният и иновативен метод за отстраняване на разширени вени. Благодарение на отличното ефекта kosmetycznemu е намерил широко приложение в естетичната флебологии.

В kompresoterapii – друг метод – прилага разтеглив, така и неэластичные бинтове и различни видове чорапи или чорапогащи чорапи. За тази цел се използват материали с контролирана степен на компресия, които имат задачата за намаляване на оплакванията при пациенти (противодействие на obrzękowi и венозен застой limfatycznemu). Благодарение на щамповането води до намаляване на диаметъра на съда венозна и пропускливост włośniczkowej, което улеснява венозен възстановяване.

В основата на този феномен се намира недостатъчност механизми “толкающих” кръвта през виена, сред които може да се нарече така наречения механизъм на помпата тъканите (работа на мускулите на долните крайници, особено на мускулите на крака, на “тича” кръв”), правилната работа на венозных клапани (предотвратяване на обратния ток на кръвта) и правилното функциониране на perforatorów (на въдица, които осигуряват притока на кръв от система от повърхностно до дълбока). Увреждане на някоя от тях води до съкращаване на притока на кръв в долните крайници и я стагнация, разширение на вените и подкожната odstrzałkowej и ги ликвидация пробег (разширени вени), чувство за тежест в краката , сърбеж и крампи, образуването на отоци , старчески петна и пъпки по кожата.

Процедурата е най-doszczętny е да се премахне подкожните вени след предварително изключване на всички устата си, обхващащ вени przeszywających и отстраняване на разширени вени. След изготвянето на виена в близко участък, в слабините и пресечната точка на всички съдове на нея uchodzących, се прави малък разрез в района на дистальных вени – медиалния глезен. След изготвянето на виена се въвежда към нея метална сонда, който бяга нагоре, преди да я проксимална края на слабините. Край на сондата в това място се превръща в себе си накладку под формата на “гъба”, която по време на дръпнете сонда в дистальном края засяга проксимальный край виена.

Сред методите за лечение на процедури доказана ефективност три: склеротерапии, радиочестотна абляции на топлинна и класическата операция. Склеротерапия е да се въведе в лумена на вена на лекарството (т. н. sklerozantu), на неговото закриване. Това е метод малоинвазивная и много ефективен в случай закриването на малките промени. Премахване на термични методи се използват за затваряне на niewydolnych венозных съдове, висока температура. Широко се използват: аблация на пара, премахване на радиоволнами, както и лазерна аблация. Тези методи са много сходни от гледна точка на техниката на изпълнение, ефективността и размера на усложнения. Най-новият метод е класическа операция, която е много ефективен начин за лечение на заболявания на венозната. Последните съобщения показват висока ефективност на прилагането на лепила тъкан, но, като се има предвид по-голямата стойност на процедурата почти не се предлага в Полша.

Varysan опит

Въпреки това, има редица фактори, които могат да повлияят на формирането на следните inappropriateness. Това са: затлъстяване, плоски стъпала, работа, насочена към дълго прибывания на едно място, или работа в седнало положение, на работа, свързана с чорапи на тежки предмети, хормонални контрацептиви, продължително седене с podkurczonymi крака, прекалено честото използване на горещи вани и престоят в сауна, общ дефицит на двигателната активност, травми на краката, бременност, хроничен запек, заболявания на сърдечно-съдовата система, което води до тромбоза на вените, обездвижване на крайник в резултат на фрактури, повишен холестерол, злоупотребата с алкохол, пушене (причинява атеросклероза, намалява пропускателната способност на вените), прекомерен загар, твърде тесен, неправилно подбрани дрехи успя да затрудни притока на кръв.

Съответно проектиран въртящ се катетър устройства ClariVein под контрола на УЛТРАЗВУК се инжектира с помощта на специална тънка игла, която се поддава на процедура на виена (около 2 см от бедрената вена). Процедурата се извършва под местна упойка, под контрола на лекар-анестезиолог. Въртящата се много бързо на върха на устройството води до свиване на кръвоносните съдове кръв. В същото време във вената се инжектира разтвор sklerotyzacyjny в максимална доза, зависими от телесното тегло. Въртенето на катетър осигурява равномерен контакт на разтвора с вътрешната стена на вената и нейното затваряне по цялата дължина.

Това лекарство трябва да се приготвят чрез смесване на паста от зелена глина с вода. Това обаче не трябва да се използват твърде много вода, иначе консистенция мазила твърде рядка. Когато миро е готов, трябва да си в зоните, обхванати от болестта. Най-добре е да се прилага за една нощ, като я да изсъхне. На сутринта се измива с топла вода с малко естествен сапун.

При пациенти, които са източник на течове (отлив) също е тежък удар, от отделен разрез на кожата, отваря го, podwiązuje и пресича. При пациенти с бъбречна вена odstrzałkowej изпълнява едновременно я лигиране или стриппинг.

Kriostripping: по Протежение на венозна на багажника се извършва на няколко неравности. Въвежда не в виена, сонда, свързани с камерата, в която има азотен оксид. Когато сондата пристига в уречения мястото си на върха се охлажда до -100 ° C. Част на виена се придържа към нея и да извади. Тази операция се повтаря, премахване на болната вена, малко след парче.


Varysan, където поръчате

Varysan, цената в аптеката

Единственият начин-следствената връзка лечение в случай на отбора May-Thurnera ли отбор щелкунчика методи европа, провеждане на научни изследвания. Най-ефективният и najmniejinwazyjne от всички начини за лечение на варикоцеле, са методи, основани на метода на эмболизации wewnątrzżylnej , извършвани с почти безболезнено достъп трансдермален.

Отговор: лазерната терапия е най-ефективният прием. Освен това, ефективност не влияе отрицателно на безопасността или болезнени процедури. Лазерно премахване на разширени вени се радва на над 97 процента на ефективност след три години след операцията. ефекти, така че са много трайни.

Лекар, който се занимава с анализ на разширени вени в областта на задния проход-проктолог. Посещение на този специалист ще помогне за разработването на най-добрата стратегия за лечение на хемороиди. Лекарят реши, необходимо ли е оперативно отстраняване на разширени вени или тя може да се осъществи с помощта на лекарствени средства.

Доставка за клиенти се изпращат от компанията biocare е на ул Доминиканската 9 във Варшава. В миналото на този адрес тръгваха вече са готови прекрасни препарати за отслабване и бръчки. По-късно в интернет се появиха жалби на измамени клиенти. Но има и записи, доказващи, че лекарства работят. Не е изключено, че те са дело на тези, които участват в насърчаването на специфичните.Varysan къде да купя, Varysan нежелани ефекти, Varysan резултати, skuteczne leczenie żylaków odbytu

Едно от предимствата на този метод на лечение на разширени вени е кратко подобряване на здравето, след операции. Веднага след нейното изпълнение пациентът ще бъде подложен на кратък период на наблюдение. Ако не възникнат никакви нежелани заболявания, пациентът може да се върне у дома. Към активност може да се върне почти незабавно, не по-малко, препоръчва се за избягване на големи натоварвания, сауните и горещите вани. Препоръчително време за разходки и умерени физически упражнения. За лечебни цели трябва да се използва компресия чорапи в рамките на 14 дни (денонощно), а ако пациента е голям uciążliwością след 2. епоха, можете да се откажете от създаването им през деня. Пълните ефекти терапевтични ще бъдат постигнати не по-късно от 6. месеца след извършване на операция, и визуален ефект се вижда почти веднага.

Симптоми на разширени заболяване на долните крайници е, преди всичко: дупчица, точно се намира болка и възприемане топлината на болната вена, тъпа болка, публикувани след дълго прибывания или седене, чувство на тежест в краката, подуване и отоци на крайниците след цял ден. Когато се появи изброени симптоми, си струва да се вземе крем за разширени вени, лекарства и хранителни добавки, достъпни в аптеките без рецепта под формата на капсули, таблетки, кремове, мазила или течности. Puchnące и умората на краката в края на деня, болезненост и чувство на тежест и други симптоми, много често срещани при разширени вени. Те имат връзка с нарушаване на циркулацията на лимфите и трудно поток от венозна кръв “нагоре” съдове на долните крайници.

разширени вени вторични – възникнали в резултат на тромбоза на дълбоките вени на долните крайници (дълбока венозна тромбоза – deep сеточек, thrombosis) – запушване на дълбоките вени, причинени от съсиреци кръв, подаване до ситуация, в която, по принцип, система за венозна повърхностен отвежда кръвта от долните крайници, а увеличеният приток на вреди niedostosowaną голямо натоварване на стената съдови заболявания.

Използва се за wziernikowania ректума (lat. rectum). Гледане стъкло е с дължина 20 виж Това са основните изследвания, които се извършват при пациенти, които съобщават за проктолог с кървене на “свежа кръв” от вените в областта на задния проход. Това изследване позволява да се изключат други причини за кървене от ректума, разположени по-дълбоко в ректума (рак на дебелото черво, полипи или улцерозен колит). Това проучване също дава възможност да се оцени на разширени вени задния проход и мястото на кървене. Изследването отнема около 10 – 15 минути. Повечето пациенти при полож се усеща дискомфорт или болка в долната част на корема. Болестта изчезват веднага след приключване на изследванията.

Рани, като цяло, демонстрира някаква степен на бактериална инфекция. Освен функции, характерни за инфекция на тъканите, появата на язви придружени с ексудат съдържанието гнойной и освобождаване на големи количества włóknika. CzAsami в дъното на рани или на неговите брегове са видими огнища на некроза.

През II и III триместър на бременността и в следродовия период може да се използва перорално флеботропные средства – не всички те са разрешени за употреба по време на бременност, така че прочетете внимателно етикета или да се консултирате с вашия лекар. Всичко е възможно за прилагането при бременност лекарства przeciwżylakowe са достъпни без рецепта.

Varysan, преди и след

Безплатна доставка

При бременност нарастващото коремче с всеки изминал месец все по-силно и по-силно притиска основната изолация на дъното. Затруднява, като по този начин правото изтичането на кръв от вените на краката и малкия таз. По време на бременност виена задния проход ще подути, прекалено се разширяват и имат слаби стени. Освен това, при бременност червата работят много по-бавно и от бъдещите майки често възниква проблем със запек. По време на бутане трябва да се усилие, което е налягането на кръвта в областта на ректума се увеличава. Всичко това, за съжаление, може да доведе до образуване на болезнени възелчета.

Всички петна – сини или кафяви, не трябва да ни притеснява. Също така и промени в кожата, като удебеляване на кожата или я ścienczenie, са тревожен знак. Това може да е в последния момент, за да се предпазите от язви – много сериозен и труден за лечение на усложнение на разширени болест.

Период на първата – przedżylakowy, в който пациентът изпитва е сравнително малки неразположения. Краката са тежки, уморени, може да се появи подуване, особено вечер, под въздействието на топлина. Тези симптоми се засилват при жени в период на менструация. На този етап, продължава, като правило, доста дълго време, може да премине в следващата фаза.

Бременните жени трябва да водят здравословен начин на живот: да се избягва продължително изправено положение, за сядане на ниски столове, джакузи, слънчеви бани, за предпочитане кратки разходки, движение на краката в случай на необходимост от продължителен престой в седнало положение, студен душ на краката, повдигане на краката по време на почивка.

Разширени вени на долните крайници-това е болест, която може да създаде много проблеми, вариращи от естетически съображения, и завършва с постоянни болки, болки. Струва си да се бори с тях още преди това, тъй като те се появяват (съответната профилактика), а не тогава, когато болестта е вече много тежко.

Varysan къде и как да купя

Varysan дозировка

Носете удобни обувки – много е важно съответната височина на токчета: най-разумно обувки на 3-4 см ток, който кара мускулите на прасците да работят повече. Откажете се от обувки на висок ток (над 5 см). Ако обаче вече трябва да се носят шипове, а след това във време, когато седите стягат прасците.

Диосмина, намалява пропускливостта и повишава напрежението в стените на кръвоносните съдове. Този препарат проявява действие , противовъзпалително и противоотековое действия. Освен това, диосмина облекчава симптоми като болки в краката, чувство на тежест в краката, спазми, теле ли отоци.

“Преход” начален стадий на разширени вени обикновено приключва факта, че прибори, всичко е в лошо състояние, а на краката се появяват wężykowate сплит вени с характерен balonowatym wypukleniem. Такъв напреднал герой на разширени вени вече е много опасно за здравето и изисква лекарска намеса. Лекар, най-добрият flebolog или съдова хирург, след извършване на разузнаване и на съответните изследвания, ще ви помогне да изберете най-добрия за Вас метод на лечение. В зависимост от степента на развитие на заболяването специалист може да препоръча решения с различна степен на инвазивен, например, skleroterapię, лазерно лечение на разширени болест метод EVLT, flebektomię хирургическа.

страхувам се, разширени вени, тъй като майка ми и баба ми имат с тях проблеми, и бих искала да ги избегне, в последно време съм станала за смазване на краката veno спрей, който се охлажда краката и облекчава умората, opuchnięcia крака, бързо се абсорбира и най-важното-подобрява циркулацията на кръвта.

Hirudoterapia – гирудотерапию (лечение с пиявици). Това е може би най-старият метод на лечение на разширени вени на долните крайници. Вещества, съдържащи се в слюнката пиявица имат ефект на разреждане на кръвта и подобряване на състоянието на съдовата стена. Hirudoterapia позволява временно да се намали размера на разширени вени и намаляване на свързаните с тях заболявания – ефект от лечението пиявици-това е отстраняване на симптомите, а не премахване на причината за появата на разширени вени.

Varysan отзиви

Varysan как работи това

Няма лекарство, което да е написано:позволено за бременни и в периода на кърмене. Само, какво би се случило, ако се гледа с подозрение погледна ginow, wywalali рецепти от тях, и т.н. И така, имате opoznienie в това. Аз ще ти radzila докато smarowac lioton 1000, о, също една дузина друга златни stosowalam тези по-евтино и бутон, един smierdziala ужасно, друга краката farbowala, някой да ми този lioton polecil , проверява, това е и uzywalam, което е достатъчно за дълго.

В Кооп Medicus работи голям екип от опитни лекари и рентгенология. Имаме добре оборудван хирургичен кабинет с салам и процесуална работа. Ехография Допплерография се провеждат в три кабинети, оборудвани по съвременни апарати ултразвук.

Лазерно премахване на съдове не е болезнено, така че се извършва без анестезия, и след операция може да се върне към нормалната си дейност. Този метод е напълно безопасен и не оставя следи, освен Ако съд е голям, след процедурата може да се появят синини, подуване или зачервяване, но той се абсорбира в рамките на няколко часа. Понякога е необходимо да се повтори процедурата.

Процедура премахва причините за венозна недостатъчност на малкия таз се провежда в болнични условия в лабораторията гемодинамики. Провежда интервенционных рентгенология под наблюдение от анестезиолог. Контакт на лекаря с пациента по време на процедурата се задържа, защото той се провежда в плитка анестезия. Благодарение на това, че цялата терапия, включително и с кратък престой на пациента в отделение, продължава в рамките на 4-6 часа. След това човек може да се лекува ще напусне болницата и ще тръгне за вкъщи.

Специален вид заболяване вени, хемороиди възли, наречено лекари възли krwawniczymi. Обикновено появата им предизвиква много да се говори, защото се случват около ануса, но не стесняйся, съпътстват повечето жени, които очакват бебе. Въпреки че те не са опасни за Вас и вашето дете, струва си да се предотврати, а ако имате и да се лекува, тъй като те причиняват дискомфорт и, като правило, на рецидив.